Roel van de Waal

Door de leuke ervaringen met toneel tijdens m’n schooltijd heb ik me eens voorgenomen ooit weer wat aan toneel te gaan doen. Door werk (in de sociale zekerheid) en andere leuke besognes (gezin, roeien, vrijwilligerswerk) is het daar nooit van gekomen, maar nu ik als ambteloos burger ruimer in mijn jasje zit is het moment daar.

Op de kennismakingsavond bij Expressie kon ik direct al rollen lezen voor het nieuwe toneelstuk De Eetkamer en ik voelde me gelijk weer thuis. Ook op de volgende avonden sprak me de aanpak me aan: eerst goed analyseren wie je speelt, gelijk improviseren, aandacht besteden aan de attributen en tekst komt later wel. Ik heb er zin in.

  • De centralist in ‘Victoria Station’ van Harold Pinter, Expressie 2018.
  • Thorwald in ‘Schuld’ van Anke Huisman, Expressie 2017.
  • Frank in ‘Het geheugen van water’ van Shelagh Stephenson, Expressie 2013.
  • Professor Tsitnimedus in ‘Uh-oh!! …Dit is niet het sprookjesbos…’ van Mirjam Ouwehand, Expressie 2012.
  • Paul in ‘Van Ostadestraat 33IV’ van Aris Bremer, Expressie 2012.
  • Thorwald in ‘Weerzien’ van Saskia van Dongen, Expressie 2011.
  • Harry en Stewart in ‘Verwarringen’ van Alan Ayckbourn, Expressie 2009.
  • Diverse rollen in ‘De eetkamer’ van A.R. Gurney, Expressie 2008.
  • In 1963 speelde ik de hoofdrol in “De ingebeelde zieke” van Molière.
  • Op de lagere en middelbare school deed ik ieder jaar mee aan het toneelstuk van de ‘Bonte Avond’…