Peter Sanders

Geboortedatum: 25 april 1964
Lid van Expressie sinds: februari 2014

 

Rollen:

Man in 'Cake en koffie' van theatergroep Stoepjee, Heerhugowaard, 2014.

Gijs in 'Het onderzoeksinstituut' van theatergroep Stoepjee, Heerhugowaard, 2013.

Diverse optredens als clown Trepe bij circusschool Tefredo in Heerhugowaard.

Hoofdvuurman, 'de Dood' en 'Eenzame man aan tafel' in 'Op zoek naar Dulcinea' van theatergroep Stoepjee, Heerhugowaard, herhaaldelijk sinds 2010.

 

Eigen bijdrage:

"Op de lagere school speelde we elke zes weken een toneelstukje. In de vijfde en zesde klas hebben mijn vriendje en ik om de zes weken een sketch gespeeld van Andre van Duin. Hij als grappen maker, ik als aangever. Of de kinderen het leuk vonden weet ik eigenlijk niet. Natuurlijk ook bij de schoolmusical was ik van de partij als Kwikzilver, de magiër van het stuk.

 

In 2008 ben ik begonnen met clownerie bij Theaterstichting Stoepjee in Heerhugowaard. Naar een jaar is clown Trepe geboren. Met zekere regelmaat treedt Trepe op bij circusschool Tefredo, op school van mijn dochter en jaarlijks bij Artis-Dreamfestival.

 

Ik volg jaarlijks workshops verhalenvertellen, clownerie, theaterspelen en theatersport gevolg bij Stoepjee en Cool te HHW.

 

Sinds 2010 en jaarlijks speel ik mee in het buitentheaterstuk „Op zoek naar Dulcinea” van Stoepjee, waar we samen met (meervoudig) gehandicapte mensen spelen. Ik ben Hoofdvuurman en begeleider van de Vuurgodin die aan het einde van het stuk verschijnt. De gehele non-verbale rol bewaak ik de Vuurgodin en stuur mijn mannen aan. Ook jongleer ik met vuur, en spuw vuur.
Verder in het stuk speel ik twee kleine rollen „de Dood” die rondwaart tussen het publiek, en „Eenzame man aan tafel”. Hierin zit ik roerloos aan een mooi gedekte tafel zonder gezelschap, alleen een lege stoel aan de andere zijde van de tafel. Het publiek trekt langs en reageert al dan niet op mij en/of de lege stoel. Komende september spelen we het weer bij Scorlewald te Schoorl. In juni 2015 spelen we een kinderversie van het stuk bij De Appelboom te Tuijtjehorn.

 

In februari 2013 voerden we (vier volwassenen) bij Stoepjee te HHW
4 keer het geheel eigen gemaakte stuk "Het Onderzoeksinstituut" op. Ik had één van de vier hoofdrollen, die van Gijs. Een wat verwarde man die in een psychiatrische inrichting zit en is daar wisselend dokter en patiënt.

In juni 2014 speel ik samen met een jongere, vier jongvolwassenen in een eigen gemaakt stuk. Hierin geven we de cyclus van het leven weer. Ik speel daarin één van de zes hoofdrollen. Ik speel daarin een goedaardige man die ver gaat in zijn idealen te verwezenlijken wat mislukt en (als geest) koester ik grote woede tegen de levende. We eindigen zoals we beginnen, dood. Met onze eigen urn voor ons.

 

In oktober 2014 speel ik Gregor Samsa in een theaterversie (van onze regisseur Dirk de Mooij) van Kafka’s De Gedaanteverwisseling. In deze één-akt wordt Gregor wakker en is verandert in een mens-groot insect. De vervreemdende wereld die Kafka schets brengen we zo puur mogelijk, in eenvoudige kleding met een steiger als décor. Een professionele violiste is aan het stuk verbonden en verzorgt de (live) muziek. Het spelende gezelschap bestaat uit acht mensen inclusief regisseur. Daarnaast doen andere mensen het décor, techniek, kleding en PR.

 

De bedoeling is dat we in 2015 het stuk veel gaan spelen op scholen, één-akterfestivals en we ambiëren Oerol en De Karavaan 2015.

 

In het komende stuk van Expressie, 'Augustus: Oklahoma', speel ik de rol van Kleine Charles.

 

Naast theaterrollen doe ik ook regelmatig licht en geluid bij jeugdvoorstellingen Stoepjee en circusschool Tefredo te HHW."