Geschiedenis van Expressie

Toen in het najaar van 1982 in een huis-aan-huisblad de oprichting van een nieuwe toneelvereniging in Castricum werd aangekondigd en er belangstellenden werden gevraagd, was de respons buitengewoon groot. En dan te bedenken dat Castricum al twee toneelverenigingen had! In januari 1983 kwamen de gegadigden bij elkaar en daar bleek een complete groep te zitten: spelers en speelsters met veel, weinig of geen ervaring, een regisseur die als zodanig al 25 jaar actief was, een grimeur/decorontwerper en enkele technici. In het voorjaar van 1983 volgde het eerste optreden met een klucht. Maar van dit genre is Expressie al gauw afgestapt en men is zich gaan toeleggen op het betere blijspel en de thriller.


In de eerste jaren vonden de voorstellingen plaats in Zaal Borst in Bakkum, totdat optreden daar door verbouwing niet meer mogelijk was. Daarna werd opgetreden in de recreatiezaal van De Santmark en sinds 2000 in de zaal van Ontmoetingscentrum Geesterhage. Ook vinden voorstellingen plaats voor de bewoners van De Boogaert en De Santmark. Sinds 1990 wordt ook opgetreden op het Eenakterfestival van de regio Kennemerland van het Noord-Hollands Centrum voor Amateurtheater (NHCA); in 1993 en 2000 met een eenakter geschreven door een van de eigen leden.


Er is al veel gepresteerd in de afgelopen jaren. Kijk onder eerdere producties voor meer informatie over de stukken die Expressie heeft gespeeld.